Uusi me – yhteinen yhteiskuntamme muodostuu tarinoista

Kati Outinen ja Kari Väänänen elokuvassa Kauas pilvet karkaavat (1996) © Sputnik Oy

Tervetuloa mukaan uudenlaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun!

Tavoitteena uusi me -blogiyhteisö haluaa toimia alustana vuorovaikutukselle ja näkökulmille, jotka tuovat yhteen kaikkia suomalaisessa yhteiskunnassa asuvia. Meitä kiinnostaa mitä juuri sinulle kuuluu ja haluamme kuulla sinun tarinasi.

Samalla tarjoamme sinulle mahdollisuuden tarkastella ja tutustua yhteiskuntaan uudenlaisista perspektiiveistä muiden jakamien sisältöjen kautta. Huolimatta yksilöllisistä lähtökohdistamme me jaamme yhteiskunnallisen todellisuuden ja tämä kokemus yhdistää meitä.

Olemme myös sidoksissa toisiimme paljon enemmän kuin haluaisimme myöntää ja meidän kokemuksemme erilaisista asioista voivat olla yllättävänkin samankaltaisia. Me myös tarvitsemme toisiamme enemmän kuin luulemme.

Ihminen ei selviä yksin. Viime aikaiset tapahtumat maailmassa ovat hyvin konkreettisesti näyttäneet toteen haavoittuvuutemme ja sen kuinka kaikki lopulta vaikuttaa kaikkeen, ehkä selkeämmin kuin koskaan aikaisemmin.

Tarinat muuttavat maailmaa, kertomalla ja jakamalla omastamme, me samalla kurotamme toisia kohti ja pyrimme vuorovaikutukseen muiden kanssa.

Nora Repo-Saeed

Monesti ajattelemme ettei yhden ihmisen kokemus tai tarina ole yhteiskunnallisen suuren kuvan kannalta merkityksellinen. Sillä saattaa kuitenkin olla enemmän väliä kuin arvaammekaan. Tarinat muuttavat maailmaa, kertomalla ja jakamalla omastamme, me samalla kurotamme toisia kohti ja pyrimme vuorovaikutukseen muiden kanssa.

Onnistuneella vuorovaikutuksella ja kohtaamisella voi olla mullistava voima. Tarinoita jakaessamme ja hiljentyessämme kuuntelemaan muita maailma monipuolistuu ja avartuu.

Meidän elämämme ja kulttuuriset todellisuutemme rakentuvat tarinoille. Suosittu nigerialainen kirjailija Chimamanda Ngozi Adichie suorastaan varoittaa meitä kompastumasta yhden tarinan tarjoamaan näkökulmaan maailmaa tarkastellessamme, sillä emme voi ymmärtää kokonaisen valtion, ihmisryhmän tai yhteiskunnan todellisuutta ilman, että avaamme korvamme kuulemaan ja silmämme näkemään asioita myös muiden perspektiivistä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteiselle matkalle!

Nora Repo-Saeed

Kirjoittaja Nora Repo-Saeed on uskontotieteen tohtori ja sosionomi-diakoni ja hän työskentelee Uusi me -sivuston toimituksessa ADRA Finland säätiössä. Repo-Saeed on kiinnostunut ihmisistä, kielistä ja kulttuureista. Hän rakastaa uuden tekemistä, rajojen ylittämistä, siltojen rakentamista, kriittisyyttä ja maailman muuttamista.

Kirjailija Chimamanda Ngozi Adichien ajatuksista saa lisätietoja täältä: The Danger of a Single Story https://www.youtube.com/watch?v=D9Ihs241zeg

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ota yhteyttä

Toimittaja
Nora Repo-Saeed
+358 40 522 0308
toimitus@adra.fi